Βάζοντας όρια: τόσο δύσκολο όσο ακούγεται;

συζητηση με την ψυχολόγο Αλεξία Μπακοπούλου

Βάζοντας όρια - Αλεξία Μπακοπούλου
οι εγγραφες αρχισαν!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 συναντήσεις, μία φορά την εβδομάδα, για ένα μήνα

ΠΟΤΕ;

κάθε Πέμπτη, στις 8:30μμ

έναρξη κύκλου στις 9 Νοεμβρίου 2017

Στο σεμινάριο αυτό η Αλεξία θα μας βοηθήσει να μάθουμε πως να βάζουμε αποτελεσματικά όρια στα παιδιά μας και θα συζητήσουμε μαζί της για την πειθαρχία, για τις δυνατότητες βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών, την αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων ανυπακοής και την δυσκολία διαχείρισης των συνεπειών.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

από 20/09 έως 7/11

Δηλώστε Συμμετοχή

Περισσότερες Πληροφορίες

Ένα παιδί το οποίο μεγαλώνει σε ένα πλαίσιο που απουσιάζουν κανόνες και διακριτά όρια είναι ένα παιδί δυστυχισμένο, σκλαβωμένο σε μια ασαφή και περίπλοκη δομή, μέσα στην οποία δεν μπορεί να καλλιεργήσει το αίσθημα της υπευθυνότητας και της συνεργασίας.

 

Από την άλλη πλευρά, ένα παιδί που ζει σε ένα άκαμπτο και αυστηρό περιβάλλον, με αυταρχικούς γονείς αδυνατεί να αναπτύξει ενδιαφέροντα και κλίσεις και είναι ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανυπάκουο και αντιδραστικό.

 

Όταν τα όρια που θέτουν οι γονείς είναι πολύ αυστηρά ή απουσιάζουν εντελώς, και στις δύο αυτές ακραίες περιπτώσεις το παιδί αισθάνεται ανυπεράσπιστο και αβοήθητο, αντιλαμβάνεται τον κόσμο ως απειλή, και το γονιό ως ανίσχυρο. Μπερδεύεται, αγχώνεται, δεν νιώθει ασφάλεια, αποθαρρύνεται και εκδηλώνει προβλήματα στη συμπεριφορά του.

 

Στο σεμινάριο αυτό η Αλεξία θα μας βοηθήσει να μάθουμε πως να βάζουμε αποτελεσματικά όρια στα παιδιά μας και θα συζητήσουμε μαζί της για την πειθαρχία, για τις δυνατότητες βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών, την αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων ανυπακοής και την δυσκολία διαχείρισης των συνεπειών.

Ποιά είναι η Αλεξία

Η Αλεξία Μπακοπούλου σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κατεύθυνση Ψυχολογία) και στη συνέχεια παρακολούθησε το διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας του Τομέα Ψυχολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Από το 1998 μέχρι το 2015 συμμετέχει ως συντονίστρια και εισηγήτρια σε σεμινάρια κατάρτισης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα βελτίωσης του κλίματος στο σχολικό πλαίσιο, μέσα από δράσεις του Κ.Ε.Ε.ΣΧΟ.ΨΥ (Κέντρο Έρευνας & Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών). Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων σχετικά με τη κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή στο σχολείο και την οικογένεια, τη διαχείριση κρίσεων στο σχολικό πλαίσιο και τη βελτίωση του κλίματος στη σχολική τάξη.

 

Το 2002 ολοκλήρωσε την φοίτησή της στο τριετές πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Συστημική Οικογενειακή θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής), αποβλέποντας στην καλύτερη δυνατή επικοινωνία με την οικογένεια και τις δυσκολίες που καλείται να διαχειριστεί αναφορικά με τη σχέση του ζευγαριού, τη σχέση των γονιών με τα παιδιά, των παιδιών μεταξύ τους και της ευρύτερης οικογένειας με το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ανήκει.

Όροι συμμετοχής

  • Έναρξη συναντήσεων: Πέμπτη 9/11/2017
  • Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 5
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μεταξύ αυτών που έχουν εγγραφεί και εξοφλήσει τη συμμετοχή τους.
  • Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με την εγγραφή.
  • Τρόποι εξόφλησης: μετρητά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Σύντομα μέσω POS και Internet.
  • Ειδικές τιμές για πολλαπλές εγγραφές σε παραπάνω του ενός σεμινάρια ή σε γκρουπ. Επικοινωνήστε μαζί μας.
  • Σε περίπτωση που κατά τη λήξη της περιόδου εγγραφών δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, το σεμινάριο δε θα πραγματοποιηθεί. Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί θα επιστραφούν στο ακέραιο.
  • Επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο στην περίπτωση μη διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής στη δραστηριότητα.