Η Αληθινή μου Φωνή (εξερευνώντας τα Ηχεία του Σώματος)

με τον Στέλιο Πελασγό

Η Αληθινή μου Φωνή - Στέλιος Πελασγός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 συναντήσεις, τρεις ώρες η κάθε μια

ΠΟΤΕ;

Κυριακές, στις 5:30μμ

28/1, 4/2, 11/2 και 25/2

Ένα βιωματικό εργαστήρι για όσους θέλουν να μιλήσουν, να αφηγηθούν, να τραγουδήσουν με την αληθινή τους φωνή.

 

Η αληθινή μας φωνή είναι πιο δυνατή, πιο διαυγής, πιο όμορφη από αυτή που συνήθως εκστομίζουμε. Η αληθινή μας φωνή ξεκινά από τα πέλματα, κάποτε σταματά στο λαιμό ή κρύβεται στο στήθος. Ελάτε να την ξετρυπώσουμε. Να την γνωρίσουμε. Να την ελευθερώσουμε. Η αληθινή μας φωνή είναι γοητευτική.

 

Ο γνωστός αφηγητής Στέλιος Πελασγός θα μας γνωρίσει τα διαφορετικά ηχεία του σώματος και θα λύσει τους κόμπους που συγκρατούν και κουράζουν την φωνή μας.

 

Ο Στέλιος Πελασγός εκπαιδεύτηκε για χρόνια στο σωματικό θέατρο (μέθοδος Γκροτόφσκι, αυτονομίας ηθοποιού -Εουτζένιο Μπάρμπα, ινδικού και ιαπωνικού θεάτρου κ.α) και μετέφερε την εμπειρία του στην αναβίωση της τέχνης της προφορικής αφήγησης δίπλα στους μεγάλους παραμυθάδες και ραψωδούς του γαλλόφωνου κόσμου. Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο απαντά σε ένα πολύχρονο αίτημα των Αθηναίων μαθητών του.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

από 14/1 έως 27/1

Δηλώστε Συμμετοχή

Ποιός είναι ο Στέλιος

Ο Στέλιος Πελασγός ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης (storytelling) στην Ελλάδα το 1991 και από τότε ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης λαϊκών ιστοριών, παραμυθιών, μύθων αλλά και σύγχρονων δημιουργιών προφορικής λογοτεχνίας.

 

Οι ιστορίες του αλλάζουν αποχρώσεις για να ταιριάξουν με το φως και τον τόπο, με την ηλικία, τους φόβους και τα όνειρα των ανθρώπων που τις απολαμβάνουν. Στο τέλος πάντοτε φροντίζει να μένει στο στόμα μια γεύση χαράς, εμπιστοσύνης κι ελπίδας για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει.

 

Έχει δώσει παραστάσεις αφήγησης σε θέατρα και πλατείες χωριών, σε καταυλισμούς τσιγγάνων και σε μουσεία, σε ωδεία και σε λεωφορεία, σε ελληνιστικά ερείπια και βυζαντινές εκκλησίες, σε παλάτι ιπποτών στην Μάλτα και σε κρύπτη μοναχών στην Βυρηττό, σε γάμους και σε φυλακές, σε jazz club και σε γηροκομεία, σε κήπους στην Γαλλία και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Βαρσοβία, σε οθωμανικά λουτρά στην Πάφο και σε μεσαιωνικά παλάτια στην Λευκωσία, σε σχολεία και σε μπαράκια.

 

Κληρονόμησε την τέχνη του από την γιαγιά του, την Δήμητρα από την Ελευσίνα. Μετά από περιπλάνηση και σπουδές στους δρόμους της φιλολογίας, του σωματικού θεάτρου, της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας βρήκε το δρόμο των ιστορητών στη Γαλλία δίπλα σε μάστορες του λόγου. Ο δρόμος αυτός τον έφερε πίσω σε ελληνικά χωριά και πολιτείες δίπλα σε λαϊκούς αφηγητές και σοφούς σαλούς όπου συνεχίζει τη μαθητεία του.

Όροι συμμετοχής

 • Πρώτη συνάντηση σεμιναρίου: Κυριακή 28/1/2018
 • Κόστος: 180€ + 24% ΦΠΑ, και επιπλέον έκπτωση 15% για τα Μέλη Bateau Lavoir.
 • Κόστος Εγγραφής Μέλους Bateau Lavoir: 20€ εφάπαξ
 • Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη προκαταβολή 50€
 • Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12
 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μεταξύ αυτών που έχουν εγγραφεί και εξοφλήσει τη συμμετοχή τους.
 • Τρόποι εξόφλησης: μετρητά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Σύντομα μέσω POS και Internet.
 • Ειδικές τιμές για πολλαπλές εγγραφές σε παραπάνω του ενός σεμινάρια ή σε γκρουπ. Επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Σε περίπτωση που κατα τη λήξη της περιόδου εγγραφών δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, το σεμινάριο δε θα πραγματοποιηθεί. Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί θα επιστραφούν στο ακέραιο.
 • Επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο στην περίπτωση μη διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής στη δραστηριότητα.