Mακραμέ, απλά και περίτεχνα

κομποδένει η Ειρήνη Χουσεΐν

Μακραμέ - Ειρήνη Χουσεΐν
οι εγγραφες αρχισαν!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

3 μήνες, μία φορά την εβδομάδα, 1μιση ώρα

ΠΟΤΕ;

Πρωϊνό τμήμα:

κάθε Τετάρτη, στις 10:00μμ

 

Απογευματινό τμήμα:

κάθε Παρασκευή, στις 7:30μμ

Το Macrame είναι μία τέχνη με την οποία δημιουργούμε κόμπους με τα χέρια μας με σκοπό να κατασκευάσουμε ένα σταθερό κομμάτι υφάσματος. Στο Macrame δεν χρησιμοποιούμε εργαλεία ή βελόνες.

 

Μαθαίνοντας αυτή την τεχνική μπορούμε να κατασκευάσουμε κοσμήματα, ζώνες και κορδέλες για τα μαλλιά ή ακόμα και πράγματα για το σπίτι, όπως γλάστρες, αιώρες, κουρτίνες και διακοσμητικά τοίχου.

 

Σε αυτό το σεμινάριο η Ειρήνη θα μας μάθει τις βασικές τεχνικές του μακραμέ και πως θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας κοσμήματα.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

από 20/09 έως 25/10

Δηλώστε Συμμετοχή

Περισσότερες Πληροφορίες

Εσείς ξέρετε τι είναι το μακραμέ; Η αλήθεια είναι ότι με την πρώτη ματιά μοιάζει με σπαζοκεφαλιά ή για την ακρίβεια με κάποιο πολύπλοκο σύστημα ναυτικών κόμπων. Ε ναί λοιπόν, οι πρώτοι διδάξαντες ήταν ναυτικοί που έδεναν με αυτόν τον τρόπο γύρω από τη μέση τα μαχαίρια τους. Από εκεί πέρασε στους Μαυριτανούς, στην Ισπανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Ο όρος καθιερώνεται ως μακραμέ από το αραβικό migramah που σημαίνει περιθώριο. Έχουν καταγραφεί πάνω από έντεκα βασικούς κόμπους ανάμεσά στους οποίους ο κόμπος «της τύχης», «των χρυσανθέμων» και «της φιλίας».

 

Το Macrame λοιπόν είναι μία τέχνη με την οποία δημιουργούμε κόμπους με τα χέρια μας με σκοπό να κατασκευάσουμε ένα σταθερό κομμάτι υφάσματος. Στο Macrame δεν χρησιμοποιούμε εργαλεία ή βελόνες. Μαθαίνοντας αυτή την τεχνική μπορούμε να κατασκευάσουμε κοσμήματα, ζώνες και κορδέλες για τα μαλλιά ή ακόμα και πράγματα για το σπίτι, όπως γλάστρες, αιώρες, κουρτίνες και διακοσμητικά τοίχου.

 

Πρόκειται λοιπόν για ένα ιδιαίτερα σπάνιο σεμινάριο, μια μοναδική τεχνική, με απεριόριστες εφαρμογές. Παρακολουθώντας το σεμινάριο θα διδαχτεί κανείς τις βασικές τεχνικές του μακραμέ και θα καταφέρει να δημιουργήσει ο ίδιος κοσμήματα. Άλλωστε η τέχνη του μακραμέ είναι ένας τρόπος για να μετατρέπει κανείς τους κόμπους και τα μπλεξίματα σε κάτι όμορφο.

 

Ποιά είναι η Ειρήνη

Η Ελληνοαιγύπτια Ειρήνη Hussein είχε από μικρή σαν χόμπι να φτιάχνει κοσμήματα. Η αγάπη της για το κόσμημα και την δημιουργία την έκαναν να αποκτήσει την δική της συλλογή, η οποία σήμερα διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και την Νέα Υόρκη.

 

Σπούδασε Fashion Design και έκανε το μεταπτυχιακό της στην ESMOD στο Παρίσι. Εργάστηκε στον χώρο της μόδας σαν ενδυματολόγος-stylist σε γνωστές παραγωγές video clip καθώς και σε επιδείξεις μόδας. Στην συλλογή της χρησιμοποιεί κυρίως την τεχνική macrame, στην οποία έχει δώσει ένα δικό της elegant χαρακτήρα και τα τελευταία χρόνια την διδάσκει σε σεμιναριακούς χώρους.

Όροι συμμετοχής

 • Ημέρα γνωριμίας: Δευτέρα 20/10/2017
 • Η ημέρα γνωριμίας είναι ανοιχτή στο κοινό, μέχρι του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων.
 • Έναρξη κύκλου μαθημάτων: Δευτέρα 27/10/2017
 • Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μεταξύ αυτών που έχουν εγγραφεί και εξοφλήσει τη συμμετοχή τους.
 • Η εγγραφή στο σεμινάριο αφορά όλο τον κύκλο των μαθημάτων. Η χρέωση είναι μηνιαία.
 • Τρόποι εξόφλησης: μετρητά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Σύντομα μέσω POS και Internet.
 • Ειδικές τιμές για πολλαπλές εγγραφές σε παραπάνω του ενός σεμινάρια ή σε γκρουπ. Επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Σε περίπτωση που κατα τη λήξη της περιόδου εγγραφών δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, το σεμινάριο δε θα πραγματοποιηθεί. Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί θα επιστραφούν στο ακέραιο.
 • Επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο στην περίπτωση μη διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής στη δραστηριότητα.