Ομάδα Danza Vital & Σωματική Έκφραση, Β’ Κύκλος

με την Susana Noemi Abigador

Το Σώμα μας Μιλά - Susana Abigador
ανοιχτη εγγραφη!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

8 μήνες, μία φορά την εβδομάδα, 1,5 ώρα

ΠΟΤΕ;

κάθε Πέμπτη, στις 7μμ

έναρξη την 1η Φεβρουαρίου 2018

Η Susana Noemi Abigador με άξονες τη διερεύνηση, την έκφραση, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία θα μας ενθαρρύνει με την υφή των ασκήσεων που θα προτείνει.

 

Τα θέματα που θα δουλέψουμε αφορούν να γνωρίσουμε τον εαυτό μας από και με το σώμα μας, με ευαισθησία και πλήρη υπευθυνότητα, ενεργοποιώντας όλες εκείνες τις πτυχές μας που παρέμεναν υποφωτισμένες ή ανενεργές.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ανοιχτή εγγραφή

Δηλώστε Συμμετοχή

Περισσότερες Πληροφορίες

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας που αναζητούν να ξυπνήσουν το σώμα τους και να εκφραστούν με δημιουργικότητα μέσα από αυτό, όπως και σε γονείς, παιδαγωγούς, ηθοποιούς εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, θεατρολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρώπους που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με ομάδες.

 

Σε αυτά τα μαθήματα ο καθένας είναι καλοδεχούμενος. Όλα αυτά που φέρνει και μπορεί να κάνει, είναι σεβαστά. Ο τρόπος που περπατάει, που απορεί, που προσπαθεί, που τολμάει, που φοβάται, που, που, που… Η ίδια η παρουσία του είναι μία προσφορά.

 

Δεν θα υπάρχουν ερμηνείες, μόνο πληροφορίες που έρχονται εντελώς βιωματικά μέσα από δομημένες σωματικές ασκήσεις. Ο καθένας που συμμετέχει, μοιράζεται την εμπειρία του σύμφωνα με την διάθεσή που θα έχει εκείνη τη στιγμή. Να εμπιστευτούμε πρώτα τον εαυτό μας και στη συνέχεια τους άλλους.

 

Με άνετα ρούχα, κάλτσες που να μη γλιστρούν και διάθεση να συμμετέχουμε!

Ποιά είναι η Susana

Η Susana Abigador γεννήθηκε το 1956 στο Buenos Aires, Αργεντινή. Ξεκινώντας με διαφορετικές τεχνικές γύρω από το χορό (στην Βραζιλία) και στο θέατρο, διάλεξε και κατέληξε στην Σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης.

 

Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές στην Μαδρίτη με τον Agustin Bellusci Tapia, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στην διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς). Το 1986 έρχεται για να ζήσει στη Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα διδάσκει Σωματική Έκφραση και το σύστημα “Danza Vital” που η ίδια δημιούργησε. Από το 1988 μέχρι και το 2009 εργάστηκε στην ΑΝΙΜΑ (σχολή Καλλιτεχνικής και δημιουργικής επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών ) διδάσκοντας Σωματική Έκφραση και Βιωματική Μεθοδολογία.  Ανάμεσα σε άλλα συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο», με το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας» και με το Global College (Κύπρος).

 

Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία “Βάκχες” στο Ηρώδειο, με το Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος, κ.α.

 

Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της, παρακολούθησε σεμινάρια Χοροθεραπείας στην Αργεντινή με το σύστημα της Maria Fux και στην Αθήνα, Πρωτόγονος Χορός με την καθηγήτρια της Σορβόννης France Schott-Billmann, Ουδέτερη Μάσκα με τον βέλγο καθηγητή Luc de Smet, κ.α.

 

Το Δεκέμβριο του 2011, ήρθε το πρώτο βιβλίο της, «Όταν το σώμα μιλάει», Μεθοδολογία και ασκήσεις για την Σωματική Έκφραση, από τις Εκδόσεις Γιαλός.
Όμως η «μεγάλη εκπαίδευση» έρχεται από το πλούτο που προσφέρει η ίδια η διδασκαλία, η οποία την φέρνει σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους ανθρώπους.

Η συμμετοχή τους και μόνον στα μαθήματα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έμπνευσης για τον καθένα που έχει κάτι να διδάξει.

 

Άλλες πληροφορίες:

 

TEDxLesvos – When the body talks (Όταν το σώμα μιλάει)

 

TEDxKids@Ilissos – Kids are teachers of body expression

 

 

EABP congress (European Association for Body Psychotherapy) 14/10/2016

 

Κριτικές για το βιβλίο «Όταν το σώμα μιλάει», εκδόσεις Γιαλός (2011)

Όροι συμμετοχής

  • Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 1/2/2018
  • Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15
  • Οι εγγραφή παραμένει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μεταξύ αυτών που έχουν εγγραφεί και εξοφλήσει τη συμμετοχή τους.
  • Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με την εγγραφή.
  • Τρόποι εξόφλησης: μετρητά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Σύντομα μέσω POS και Internet.
  • Ειδικές τιμές για πολλαπλές εγγραφές σε παραπάνω του ενός σεμινάρια ή σε γκρουπ. Επικοινωνήστε μαζί μας.
  • Σε περίπτωση που κατά τη λήξη της περιόδου εγγραφών δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, το σεμινάριο δε θα πραγματοποιηθεί. Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί θα επιστραφούν στο ακέραιο.
  • Επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο στην περίπτωση μη διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής στη δραστηριότητα.