Παίζοντας, αυτοσχεδιάζοντας, και επινοώντας ρόλους

με τη Μαριτίνα Πάσσαρη

Παίζοντας, αυτοσχεδιάζοντας, και επινοώντας ρόλους - Μαριτίνα Πάσσαρη
ανοιχτη εγγραφη!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

8 μήνες, μία φορά την εβδομάδα, 3 ώρες

ΠΟΤΕ;

κάθε Σάββατο, στις 3:οομμ

έναρξη στις 4 Νοεμβρίου 2017

Η Μαριτίνα έρχεται στο Bateau Lavoir για να οργανώσει ένα διασκεδαστικό σεμινάριο αυτοσχεδιασμού, επινόησης και υποκριτικής. Μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τη φαντασία τους και θα ξαναβρούν την ελευθερία στην κίνηση και το λόγο.

 

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους. Ακόμη και αν δεν είστε επαγγελματίες, δε θέλετε να καλλιεργήσετε την τεχνική σας ή δε σκοπεύετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το θέατρο, εδώ θα βρείτε τρόπους να να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την επικοινωνία στην εργασία σας και στην προσωπική σας ζωή.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ανοιχτή εγγραφή

Δηλώστε Συμμετοχή

Περισσότερες Πληροφορίες

Παίζοντας, αυτοσχεδιάζοντας κι επινοώντας ρόλους.

Η Μαριτίνα Πάσσαρη έρχεται στο Bateau Lavoir για να οργανώσει ένα διασκεδαστικό σεμινάριο αυτοσχεδιασμού, επινόησης και υποκριτικής. Μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τη φαντασία τους και θα ξαναβρούν την ελευθερία στην κίνηση και το λόγο.

 

Στην πρώτη φάση των μαθημάτων θα ασχοληθούμε με ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς που σκοπό έχουν την απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων, τη σκηνική επικοινωνία και την καλλιέργεια της φαντασίας. Στη δεύτερη φάση οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις σκοπό θα έχουν την επινόηση προσώπων και σχέσεων.

 

Στη συνέχεια δουλεύοντας ομαδικά, αντλώντας έμπνευση από την πραγματικότητα, το θέατρο, την τηλεόραση, τη λογοτεχνία, αλλά κυρίως από τον ίδιο μας τον εαυτό τα πρόσωπα αυτά θα πάρουν σάρκα και οστά, θα γίνουν “ρόλοι” και θα αποτελέσουν τη βάση μιας περφόρμανς που θα παρουσιάσουμε στο τέλος των μαθημάτων.

 

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους. Ακόμη και αν δεν είστε επαγγελματίες, δε θέλετε να καλλιεργήσετε την τεχνική σας ή δε σκοπεύετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το θέατρο, εδώ θα βρείτε τρόπους να να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την επικοινωνία στην εργασία σας και στην προσωπική σας ζωή.

Ποιά είναι η Μαριτίνα

Η Μαριτίνα Πάσσαρη είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης στο θέατρο και τον κινηματογράφο. ‘Εχει διδάξει υποκριτική   με έμφαση στο σωματικό θέατρο, στην τεχνική του λόγου, στον αυτοσχεδιασμό και στην επινόηση και δημιουργική γραφή. Από το 2009 ώς το 2013 ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια σπουδών στη Σχολή του Εθνικού θεάτρου.

 

Στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει έργα από το σύγχρονο ρεπερτόριο όπως Το δόντι του εγκλήματος του Σαμ Σέπαρντ στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος (2002) και το Νεκρή Φύση σε Χαντάκι (2007) του Φάουστο Παραβιντίνο στο Φεστιβάλ Αθηνών, έχει δημιουργήσει πρωτότυπες παραστάσεις πάνω σε κλασικά κείμενα όπως οι Ελαφροΐσκιωτοι   του Παπαδιαμάντη (μια παράσταση με μερικούς από τους σπουδαστές της του Α΄ έτους της σχολής του Εθνικού -παραγγελία του Φεστιβάλ Φιλίππων- Θάσου- που μετά την Καβάλα όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, επαναλήφτηκε το χειμώνα 2011-2012 στην Αθήνα και την Άνοιξη 2012 στη Θεσσαλονίκη), έχει διασκευάσει δημιουργικά κλασικούς όπως τη Φαίδρα του Ρακίνα στην παράσταση για δυο γυναίκες με την ονομασία Πολύ αργά Φαίδρα το 2014.

 

Έχει γράψει σενάρια για ταινίες και τηλεταινίες.’Εχει σκηνοθετήσει μια μεγάλου   και 4 μικρού μήκους ταινίες που έχουν ταξιδέψει και βραβευτεί σε φεστιβάλ με πιο πρόσφατη τη μικρού μήκους Σπίτι με κήπο, το 2015, παραγωγή ΕΡΤ, που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ταινίες Μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Bridges International Film Festival. Το σχέδιο σεναρίου για τη μεγάλου μήκους ταινία, Ιστορίες με γκαρσόνια έχει εγκριθεί κατ’ αρχήν από το ΕΚΚ.

 

Η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία της στο θέατρο Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν του Κλαούντιο Τολκατσίρ συμπλήρωσε με επιτυχία δυο κύκλους παραστάσεων στο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας β’ σκηνή την περίοδο 2016-2017. Ετοιμάζει μια παράσταση με τίτλο Φλόρα, μια δική της διασκευή ενός διηγήματος της βραβευμένης με Νόμπελ Άλις Μανρό.

Όροι συμμετοχής

  • Έναρξη κύκλου μαθημάτων: Δευτέρα 4/11/2017
  • Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15
  • Οι εγγραφή παραμένει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μεταξύ αυτών που έχουν εγγραφεί και εξοφλήσει τη συμμετοχή τους.
  • Η εγγραφή στο σεμινάριο αφορά όλο τον κύκλο των μαθημάτων. Η χρέωση είναι μηνιαία.
  • Τρόποι εξόφλησης: μετρητά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Σύντομα μέσω POS και Internet.
  • Ειδικές τιμές για πολλαπλές εγγραφές σε παραπάνω του ενός σεμινάρια ή σε γκρουπ. Επικοινωνήστε μαζί μας.
  • Σε περίπτωση που κατα τη λήξη της περιόδου εγγραφών δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, το σεμινάριο δε θα πραγματοποιηθεί. Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί θα επιστραφούν στο ακέραιο.
  • Επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο στην περίπτωση μη διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής στη δραστηριότητα.